M&A

Pareto köper för miljardbelopp av Axfast

Axfast säljer två fastigheter till ett Paretobolag för en bit över en miljard kronor. Nordanö var rådgivare till Axfast och Roschier till Pareto i samband med transaktionen. 

Uppdaterad 2018-12-17
Publicerad 2018-12-17

Halmslätten Fastighets AB, ett nybildat bolag av Pareto Securities, har av Axfast förvärvat två logistikfastigheter i Umeå och Halmstad, på totalt 73000 kvadratmeter. Hyresavtalen är på 14 år. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden är priset 1085 miljoner kronor.

Pareto Business Management AB har för avsikt att notera Halmslätten Fastighets AB på Spotlight Stock Market under januari månad, skriver Fastighetsvärlden.

Pareto har under de senaste åren gjort ett tiotal större förvärv i Sverige, skriver Fastighetsvärlden. Bolaget har köpt bland annat Icas logistikhus i Västerås, Postnords huvudkontor i Solna, XXL:s stora lager i Örebro, del av Linnéuniversitetet i Kalmar, Mälardalens högskola i Eskilstuna och ÅF-huset i Göteborg. Under de senaste månaderna har Pareto även sålt några av de första förvärven, med ett mycket bra ekonomiskt resultat som följd.

Axfast har under de senaste åren sålt ett flertal fastigheter runt om i landet och i stället köpt fastigheter i centrala Stockholm, varav några de senaste året till rekordhöga kvadratmeterpriser.

Nordanö var rådgivare till Axfast och Roschier till Pareto i samband med transaktionen. 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in