Annons

Annons

Paradox får ny vd

Styrelseledamoten Ebba Ljungerud blir ny vd för Paradox medan Fredrik Wester kliver in i rollen som arbetande styrelseordförande.

I samband med att paradox Interactiv presenterar bokslutsrappoten meddelar bolaget även att Fredrik Wester kliver av rollen som vd och kliver in i rollen som arbetande styrelseordförande på heltid. Ebba Ljungerud, nuvarande styrelseledamot sedan 4 år tillbaka samt Chief Commercial Officer på Kindred Group, har utsetts av styrelsen till ny vd med start i augusti 2018.

Styrelsens nuvarande ordförande, Håkan Sjunnesson, antar posten som vice ordförande.

Ebba Ljungerud arbetar för närvarande som Chief Commercial Officer på Kindred Group i London (före detta Unibet Group).

Annons

Annons

"Förändringarna görs för att bättre kunna ta tillvara på Paradox tillväxtmöjligheter och samtidigt stärka stödet till den existerande verksamheten", skriver bolaget i ett pressmeddelande.  

Samtliga huvudägare överens och alla förändringar sker i augusti, meddelar bolaget. 

– En av anledningarna till att vi har kommit så här långt, är att vi har byggt på det vi kan bäst samtidigt som vi vågat utmana oss själva och inte varit rädda för att göra de förändringar som krävs för att ta bolaget till nästa nivå. Som ett led i det är det viktigt att vi har rätt personer på rätt plats. Ebba har bra förståelse för Paradox och vår kultur, en bred och gedigen kompetens och framförallt en stark vilja och ambition att vidareutveckla bolaget. Vi har väldigt högt förtroende för Ebba efter våra år tillsammans i styrelsen och jag är övertygad om att hon kommer att stärka upp vårt team på Paradox enormt, skriver Fredrik Wester i en kommentar.

Wester fortsätter:

– Ebba kommer att ansvara för alla delar av vår existerande verksamhet i sin roll som VD, medan jag själv kommer att fokusera på att bättre ta tillvara på Paradox tillväxtmöjligheter. Det är något jag fokuserat mycket på under mina år på Paradox, men som jag haft begränsat med tid för under de senaste två åren. Däri ingår förvärv, nya möjligheter och affärsutveckling, men även att stötta delar av verksamheten vid behov.

Ebba Ljungerud kommenterar i sin tur utnämnandet:

– Mina fyra år i Paradox styrelse har följt ungefär samma utveckling som bolaget, det har gått fort, varit utmanande, krävt snabba förändringar och framförallt varit otroligt kul. Det är ett fantastiskt bolag och jag har haft förmånen att jobba inte bara med Fredrik och övriga styrelsen utan även ledningsgruppen och personer i bolaget. Kombinerat med mina erfarenheter av att leda och utveckla snabbväxande företag ser jag verkligen fram emot att fortsätta ta Paradox framåt på den utstakade vägen. Det ska bli oerhört kul att fortsätta skapa resultat tillsammans med människorna i organisationen, alla våra spännande produkter samt lära känna vårt spelarcommunity bättre.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons