Fastigheter

Pandox köper brittisk hotellportfölj för 8 miljarder

Hotellfastighetsägaren Pandox förvärvar en portfölj med 37 hotellverksamheter i Storbritannien och Irland tillsammans med Leonardo som operatörspartner.

Realtid.se
Publicerad 2017-12-13

Efter omorganisering av portföljen behåller den svenska hotellfastighetsägaren Pandox 20 förvaltningsfastigheter och en operatörsfastighet i Storbritannien och Irland. Leonardo (Fattal Hotels Group) förvärvar den operativa plattformen med 36 hotelloperatörsrörelser under varumärket Jurys Inn.

Total köpeskilling uppgår till motsvarande drygt 9 miljarder kronor på skuldfri basis, varav Pandox del uppgår till cirka 7,7 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Som motiv till affären framhåller Pandox vd Anders Nissen bland annat att hotellfastigheterna passar väl in i förvärvsstrategin och att den omedelbart bidrar positivt till Pandox resultat och kassaflöde.

– Förvärvet tydliggör Pandox förmåga att kunna genomföra sin affärsstrategi i internationell konkurrens och växa med god lönsamhet även på nya marknader, säger Anders Nissen i en kommentar.

Säljare är bolag ägt av det amerikanska riskkapitalbolaget Lone Star.

Platsannonser