Annons

Annons

Palmstierna lämnar ordförandepost i Myfc

Den tidigare Fingerprint-vd:n Jörgen Lantto föreslås väljas till ny styrelseordförande i Myfc när Carl Palmstierna lämnar ett mångårigt uppdrag.

Carl Palmstierna, tidigare Goldman Sachs-partner, har varit ordförande i Myfc sedan 2007 och väljer nu att lämna över ordförandeklubban till Jörgen Lantto, tidigare VD i Fingerprint Cards AB. Palmstierna lämnar i samband med ordförandeskiftet helt och hållet styrelsen.

– Det är mycket glädjande att Jörgen Lantto förklarat sig beredd att öka sitt engagemang i Myfc och det är med varm hand jag överlämnar ordförandeklubban. Det är ett naturligt steg i myFC:s utveckling att ordförandeposten innehas av någon med Jörgen Lanttos gedigna industriella bakgrund.

Jörgen Lantto valdes in i Myfc:s styrelse i december 2016. Jörgen Lantto är även styrelseledamot i Dirac Research AB, Zwipe AS (Norge) och Wirepas Oy (Finland) samt rådgivare till teknologibolag i USA, Storbritannien och Sverige.

Annons

Annons

– Jag är mycket glad och hedrad över att valberedningen föreslagit mig som ordförande i myFC. MyFC har utvecklat en teknologi som har potential att i grunden förändra hur vi laddar våra smartphones och bidra till elektrifieringen av våra bilar, med hjälp av grön energi. Tillsammans med mina kollegor i styrelsen kommer jag att göra mitt yttersta för att stötta ledningen i deras arbete att lyckas inom dessa industrisegment. Jag vill också å styrelsens vägnar tacka Carl Palmstierna för hans ledarskap som ordförande för styrelsen under drygt 10 år, säger Jörgen Lantto.

Styrelsen utgörs fram till årsstämman av Jörgen Lantto (ordförande), Lars Gullikson och Susanne Holmström.

Palmstierna Invest äger 2,8 procent av aktierna i Myfc.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons