M&A

"Ovanligt många transaktioner inom fintech”

Vinge är den advokatbyrå som var involverad i flest transaktioner i Sverige under förra året. 
– Vi har haft vårt starkaste Q1 någonsin och M&A-aktiviteten är väldigt hög, säger Christina Kokko till Realtid.

Uppdaterad 2019-04-05
Publicerad 2019-04-05

Vinge hamnade återigen i topp i Mergermarkets league tables gällande antal genomförda transaktioner i Sverige. Det framgår av Mergermarkets league tables för de juridiska rådgivarna under första kvartalet 2019.

Vinge var rådgivare vid 18 transaktioner  under första kvartalet, vilket motsvarar 25 procent av alla transaktioner som gjordes på den svenska marknaden.  Därmed toppade Vinge listan över flest antal transaktioner, vilket byrån även gjorde samma period i fjol med 22 transaktioner.

Värdet på transaktionerna detta år för Vinge var 836 miljoner dollar, motsvarande 7 750 miljoner kronor. Därefter placerar sig Mannheimer Swartling med 15 transaktioner till ett värde om 556 miljoner dollar, motsvarande 5 154 miljoner kronor. DLA Piper klättrade från plats åtta i fjol till plats tre detta år med tio transaktioner. Värdet på transaktionerna uppges inte.

Christina Kokko, advokat och delägare på Vinge,  menar att en stor del av byråns framgång bygger på en nischad M&A-grupp och ett full service-koncept.  

– Vi har genom en stor och nischad M&A-grupp med många aktiva M&A-partners stor kapacitet. Med vårt full service-koncept kommer vi ofta i fråga även för transaktioner där djup och bred specialistkompetens efterfrågas.

Ni har haft färre transaktioner under det första kvartalet i år jämfört med samma period i fjol. Ser ni en nedåtgående trend på M&A-marknaden?
– Nej, vi ser ingen nedåtgående trend än så länge. Tvärtom så har vi haft vårt starkaste Q1 någonsin och M&A-aktiviteten är väldigt hög. Möjligen att vi haft lite fler större transaktioner – men något färre transaktioner totalt. Det är dock inte alla transaktioner som offentliggjorts ännu.

Just nu råder ett mycket högt tryck på M&A marknaden och det finns många intresserade köpare, upplever Christina Kokko.

– Det är ovanligt många transaktioner inom fintech och reglerade marknader överlag samt life science.

Platsannonser

Logga in