Annons

Annons

Oscar Properties under lupp hos Kronofogden

Missnöjda köpare av Oscar Properties prestigebyggen kräver tillbaka sina pengar.

Oscar Properties har hamnat i blåsväder efter att missnöjda köpare av två exklusiva projekt på Östermalm och Gärdet, dels "Brf Riddaren 5" på Nybrogatan, dels "Brf Stettin 7", även kallad 79&Park begär tillbaka sina pengar, enligt SvD Näringsliv.

Efter skriftväxlingar har nu köparna vänt sig till Kronofogden för att kräva tillbaka handpenningarna på dessa dyra våningar i de försenade projekten hos bostadsutvecklaren Oscar Properties.

Tidningen radar upp tre exempel där inflytt till boenden blivit rejält försenade och där köparna valt att dra tillbaka sitt köp.

Annons

Annons

– Blir det en försening och inflyttning inte kan ske enligt avtalet och överenskommelsen, innebär detta olägenheter för den som drabbas. Redan en kort period utan bostad kan ställa till stora bekymmer för den enskilde, säger bostadsrättsjuristen Ingrid Uggla som är avhopparnas ombud till SvD.

Oscar Properties, som anlitat advokatbyrån DLA Piper, har hittills haft en helt annan syn. I brev till avhopparnas jurist, skriver man att förskotten kan hållas inne ända till dess man har beräknat eventuellt skadeståndskrav mot de kunder som inte fullföljer sina förhandsavtal om köp av våningarna.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons