Fastigheter

Oscar Properties sent med obligationsbetalning – bolaget trimmar ned

UPPDATERAD Bostadsutvecklaren Oscar Properties skjuter på räntebetalningen för ett av sina obligationslån i två veckor – att bolaget nu drar ned uppges som en förklaring.

Uppdaterad 2020-04-16
Publicerad 2020-03-11

Räntan för Oscar Properties obligationslån på 311,5 miljoner kronor skulle ha betalats den 3 mars. Den kommer istället först den 16 mars. Orsaken är "administrativa orsaker", som man uttrycker det. Ekonomichefen Per-Axel Sundström utvecklar den kryptiska förklaringen för Realtid:

– Bolaget står just nu under stora förändringar, både organisatoriskt och verksamhetsmässigt, vilket har medfört stor ansträngning på organisationen och dess medarbetare. Bolaget har också genomgått en stor nedtrimning av antalet anställda vilket har medfört att rotationen på arbetsuppgifter har varit stor. I denna förvandling har administrativa utmaningar uppstått och som olyckligtvis har orsakat denna fadäs. Organisationen kommer dock inom en snar framtid att finna den rätta formen. Det inträffade har dock hanterats så att det i framtiden säkerställs att medel finns på rätt konto för dragning av obligationsräntan.

 

 

Platsannonser