Fastigheter

Oscar Properties köper i Nacka

Carlyle fortsätter att sälja av sin fastighetsportfölj i Nacka Strand. Köpeskillingen uppgår till nästan 600 miljoner kronor.

Uppdaterad 2016-11-14
Publicerad 2016-11-14

Oscar Properties förvärvar byggrätter för bostäder samt kommersiella fastigheter i Nacka Strand av Carlyle. Köpeskillingen uppgår totalt till 583,7 miljoner kronor och byggrättspotentialen bedöms till omkring 500 bostäder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nacka Strand genomgår en fortsatt utveckling till en mer blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser och service. Det aktuella området blir en del av Nacka stad med närhet till den framtida tunnelbanan.

Oscar Properties ska verka för att nya detaljplaner upprättas för området.

– Tidigare i år förvärvade vi Carlyles 50-procentiga andel i Projekt No. 4 i Nacka Strand. Vi fortsätter nu vår expansion här och förväntar oss kunna addera omkring 500 bostäder i de förvärvade delområdena. Vi är mycket glada över förvärvet och ser fram emot att vara med och utveckla Nacka Strand, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties i en kommentar.

Tillträde sker under det första kvartalet 2017. 

I början av 2012 köpte Carlyle i Nacka Strand från Vasakronan för knappt 3 miljarder kronor och i september sålde Carlyle bostadsfastigheter i Nacka Strand för 415 miljoner till Brf Himmelsbågen.

Platsannonser