Fastigheter

Oscar Properties ingår överlåtelseavtal om projektet Helix 

Oscar Properties har ingått ett överlåtelseavtal med Fastpartner och Slättö om att sälja 50 procent av aktierna i Torsplan Holding, indirekt i projekt Helix. Försäljningspriset uppgår till 100 miljoner kronor. Nyheten fick aktien att rusa. 

Uppdaterad 2019-07-25
Publicerad 2019-07-25

Helix är den andra etappen av Norra tornen i nordvästra delen av Vasastan, Stockholm. Produktionen är pågående och omfattar 138 lägenheter fördelade över drygt 12 000 BOA. Helix förväntas färdigställas under 2020.

– Först och främst är det ju en återgång till vår ursprungliga strategi, det vill säga att fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt, men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties i ett pressmeddelande.

– Projektet Helix blir ett landmärke i Stockholm och därtill fördjupar vi vårt existerande samarbete inom bostadsutveckling med Slättö. Vi ser även fram emot att jobba tillsamman med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner i pressmeddelandet.

Försäljningspriset uppgår till 100 miljoner kronor och den positiva resultateffekten kommer att redovisas i samband med Q3-rapporteringen den 7 november 2019.

När nyheten offentliggjordes steg aktien med 45 procent, men är för närvarande upp 28 procent. 

 

Platsannonser