Annons

Annons

Mikael_Moreira_534.png

Mikael Moreira blir ny partner på Osborne Clarke Sweden

Osborne Clarke rekryterar  teknologiexpert

Mikael Moreira, som närmast kommer från Synch, blir ny partner i Osborne Clarke Sverige. "I själ och hjärta har jag en stor dos entreprenörskap i mig och att få vara med och skapa något lockar" säger han till Realtid. 

Realtid.se har tidigare skrivit om den internationella affärsjuridiska advokatbyrån Osborne Clarke som öppnar sitt första nordiska kontor i Stockholm.

Grundarna är advokaterna Fredrik von Baumgarten och Henrik Bergström.

Nu rekryterar byrån partnern Mikael Moreira. Mikael Moreira är expert på riskkapital transaktioner och investeringar inom teknik- och tillväxtområdet. Han har tidigare arbetat på Mannheimer Swartling och riskkapitalfirman Moor & Moor och kommer närmast från advokatfirman Synch. 

Mikael Moreira kommenterar: 

 Vad lockar med Osborne Clarke Sweden?

– Osborne Clarke har en hög ambition med en tydlig modern profil som är offensiv. Hade inte ambitionen varit hög, och hade jag inte klickat med Fredrik och Henrik, så hade jag inte hoppat på detta. Att få göra detta med det stöd vi har från Osborne Clarkes hela internationella organisation, samtidigt som vi har fria händer, känns priviligierat.

Mikael Moreira fortsätter:

– I själ och hjärta har jag en stor dos entreprenörskap i mig och att få vara med och skapa något lockar. Samtidigt har jag alltid varit intresserad av byråkultur och hur man får ambitiösa och drivna individer att fungera kollektivt och i en prestigelös miljö där man arbetar i lag och tillsammans snarare än individuellt. Att vara med från start och få påverka lockar kanske allra mest. 

Inom vilka rättsområden ska du arbeta?

– Jag har över åren fått en mycket tydlig profil mot venture capital och tech/digitala bolag i bred bemärkelse. Min tid går huvudsakligen till att rådge i olika venture capital relaterade finansieringar och transaktioner, men jag arbetar även med olika former av kommersiella avtal och licenser inom området.

Vilket uppdrag/projekt ska du inledningsvis arbeta med?

– Jag är lyckligt lottad att arbeta med en klient som är mycket aktiv och gillar mig så jag har flera olika investeringar i tillväxtbolag både i Sverige och i Europa som pågår parallellt.

Vilken blir den största utmaningen med att vara partner på Osborne Clarke Sweden?

– Det blir tveklöst att faktiskt bygga den kultur vi hela tiden pratar om, vill ha och värdesätter. Lyckas vi med det kommer detta långsiktigt att bli bra. Fredrik, Henrik och jag kommer från olika byråer och bakgrunder men det gick väldigt snabbt att se att jag delar samma värderingar, mål samt den vision som de satt upp med Osborne Clarke. Utmaningen är att etablera detta till att bli så starkt att det kvarstår i takt med att vi växer och även överlever oss alla. Det kommer att komma tillfällen då det kortsiktiga måste ge vika för det långsiktigt bästa, vilket inte alltid är lätta beslut att ta. Relaterat till detta kommer rekryteringar självklart att bli en viktig fråga också.

Något annat?

– Det tog inte lång tid att börja anamma brittiska traditioner; varje tisdag eftermiddagar har vi OC afternoon tea.

 
 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons