Annons

Annons

baumga.jpg

Jenny Jilmstad och Björn Rustare ska bygga upp Osborne Clarke's verksamhet inom arbetsrätt.

Osborne Clarke rekryterar stark arbetsrättsduo

Jenny Jilmstad från Cederquist och Björn Rustare från Roschier teamar upp som arbetsrättsspecialister på Osborne Clarke. Arbetsrätten är strategiskt viktig, säger byråns OC Fredrik von Baumgarten.

Jenny Jilmstad och Björn Rustare blir partners på Osborne Clarke. Duon blir ansvarig för att bygga upp en specialiserad arbetsrättspraktik av hög internationell klass som är fullt integrerad med Osborne Clarkes globala, branschfokuserade strategi.

Rekryteringen är ett led i Osborne Clarkes ambitiösa tillväxtmål där arbetsrätten är en oundgänglig del, dels på grund av byråns internationella profil, dels eftersom människorna i tilltagande grad är företagets viktigaste resurser. Det menar Fredrik von Baumgarten, Osbonre Clarke’s OC i Sverige.

Han berättar att hur rekryteringen av super-duon gick till:

Annons

Annons

– Min kollega Henrik [Bergström] och jag tog kontakt med varsin kandidat, personer som vi kände sedan tidigare och visste var riktigt bra namn. Vi hade tänkt rekrytera en arbetsrättspartner, men la ut ett par krokar. Efter ett tag märkte vi att båda var suveräna och att båda var intresserade, så då förde vi ihop dem, säger Fredrik von Baumgarten.

Frågan var då vad de två tyckte om varandra och om de skulle kunna komplettera varandra, eller om deras respektive kompetenser skulle vara överlappande.

– Björn och jag kompletterar varandra väldigt väl. Vi har båda stor och mångårig erfarenhet av arbetsrätt i vid bemärkelse, men har olika bakgrunder. Jag har de senaste åren haft fokus på frågor som GDPR, utredningar och tvister och skiljeförfaranden, medan Björn ägnat senare tid åt komplexa transaktioner och managementfrågor för internationella företag. Björn har dessutom varit inhouse counsel under många år och kommer bidra med ovärderliga erfarenheter från den sidan, säger Jenny Jilmstad och fortsätter:

– Att inom ramen för Osborne Clarkes strategi och tillsammans med min nya partner kollega Björn få möjligheten att bygga en arbetsrättspraktik av högsta klass ska för mig bli mycket stimulerande och jag ser verkligen fram emot att få sätta igång med det arbetet.

Björn Rustare berättar att han och Jenny har känt varandra länge.

– Jag är väldigt glad att nu få bygga en verksamhet tillsammans med henne, hon har ett otroligt starkt track record av att vara en av de ledande advokaterna i Sverige år efter år. Jennys erfarenhet av att verka i en internationell firma och mina erfarenheter som arbetsrättsjurist på bolagssidan känns som en perfect match för klienten.

– Osborne Clarke är inte bara en internationell firma på stark frammarsch, den har också en tydlig sektorfokuserad strategi mot de verksamheter och branscher som förändrar dagens affärer och formar framtidens lösningar.  Den strategin och de moderna värderingar Osborne Clarke står för är helt i linje med vad jag menar bygger hållbar framgång, säger Björn Rustare.

Med rekryteringen av Jenny Jilmstad och Björn Rustare tar vi ytterligare ett viktigt steg mot det målet, säger Fredrik von Baumgarten OC Sverige i en kommentar:

– Arbetsrätt utgör inte bara en central del i inom den internationella affärsjuridiken, arbetsrätt rör också företagens ofta viktigaste och känsligaste resurser nämligen människorna. Arbetsrätt kräver särskild kunskap, erfarenhet och gott omdöme. Osborne Clarke har återigen lyckats rekrytera två erkänt skickliga jurister och målet är enkelt, klart och tydligt: ledande inom tre år, avslutar Fredrik von Baumgarten.

Jenny Jilmstad kommer närmast från advokatfirman Cederquist och dessförinnan har hon varit verksam på de internationella advokatfirmorna Ashurst och Baker & McKenzie. Jenny är rankad som en av Sveriges ledande jurister inom arbetsrätt av såväl Chambers Europe som Legal500

Björn Rustare kommer närmast från advokatfirman Roschier och dessförinnan har Björn som bolagsjurist varit ansvarig för arbetsrätt på PostNord och även varit verksam på advokatfirman Vinge. Björn Rustare är rankad som en Sveriges ledande jurister inom arbetsrätt av såväl Chambers Europe som Legal500.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons