FinansNyhet

Osannolika vändningen: ”Skulderna kommer att vara betalda inom några veckor”

Roy HøiåsRoy Høiås
"Vi var tvungna att signera en förstasida vilket vi inte gjort. Jag skickade årsredovisningen i morse och den kommer vara framme hos Bolagsverket imorgon tänker jag," säger Roy Høiås till SVT. Foto: TT
Publicerad

Satsningen på en gigantisk landbaserad laxodlingen i Sotenäs balanserar på randen till konkurs, men nu säger vd för Quality Salmon att pengarna är på väg. Samma sak gäller den saknade årsredovisningen.

Anders Frick

Under gårdagen skrev Realtid om satsningen på en gigantisk landbaserad laxodling utanför Smögen och Kungshamn i Sotenäs kommun. Investeringar på 17-20 miljarder kronor och omkring 2 000 nya arbetstillfällen är något som hägrar.

Kronofogdens senaste utredning visar dock att bolaget bakom satsningen, Quality Salmon, inte har några som helst tillgångar, samtidigt som bolaget har en skuld på drygt 3 miljoner kronor. Men nu säger vd för Quality Salmon att pengarna är på väg och att skulderna kommer att vara betalda inom några veckor.

– Inom loppet av en vecka eller två blir vi kvitt alla skulderna till Kronofogden, säger Roy Høiås, ordförande och vd för Quality Salmon, till SVT.

Annons

Bolaget har heller inte lämnat in någon årsredovisning för 2020, men enligt Roy Høiås beror det på formalia.

– Vi var tvungna att signera en förstasida vilket vi inte gjort. Jag skickade årsredovisningen i morse och den kommer vara framme hos Bolagsverket imorgon tänker jag, säger Roy Høiås till SVT.

Enligt honom har bolaget visserligen inte lyckats följa tidsplanen, men han bedömer fortfarande att det kommer att gå att driva projektet i mål.

Annons
Annons