Annons

Annons

Orange köper Basefarm

Orange köper 100 procent av aktierna i  Basefarm Holding AS, och blir därmed ledande i Europa på cloudtjänster för företagsmarknaden

Uppköpet kommer stärka Orange Business Services position inom området cloudtjänster. Efter ett konkurrensutsatt anbudsförfarande, initierat av Abry Partners, för sin del i Basefarm, meddelar idag Orange Group att man, via sitt dotterbolag Orange Business Services, har bolaget beslutat att köpa 100 procent av företagets kapital till ett värde av 350 miljoner euro.

Basefarm är ett ledande europeisk företag inom molnbaserad infrastruktur och tjänster, drift av affärskritiska applikationer och data-analys. Företaget, som redovisade intäkter på över 100 miljoner euro 2017, har haft stark tillväxt sedan 2015. Basefarm har en geografisk närvaro i flera europeiska länder, som blan annat Norge, Sverige, Nederländerna, Österrike och Tyskland.

Efter att nyligen köpt upp företaget Business & Decision, är köpet av Basefarm ett viktigt steg i Orange Business Services utvecklingsstrategi. Köpet av Basefarm kompletterar deras existerande erbjudanden och stärker företagets strategiska position genom att tillföra ny expertis och innovativa teknologier, särskilt inom datahantering, drift av affärskritiska applikationer, Big Data och multi cloud-tjänster.

Genom att slå sig samman med Orange Business Services, får Basefarm unika möjligheter att accelerera tillväxten inom publika och privata molntjänster och kan samtidigt dra nytta av Oranges globala nätverk och infrastruktur.

–Vi är stolta över att presentera köpet av Basefarm, en viktig milstolpe i vår internationella utveckling. Företagets integration kommer framförallt att göra att vi markant kan utöka våra Big Data-erbjudanden och tjänster inom affärskritiska applikationer, på en marknad som präglas av snabb konsolidering. Förutom tillgång till publik eller privat molninfrastruktur för våra kunder, är det framförallt att kunna erbjuda avancerade, automatiserade tjänster till kunder, oavsett var i världen de befinner sig, baserat på molntjänster, Big Data och Artificiell Intelligens, säger Helmut Reisinger, Chief Executive Officer på Orange Business Services, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Basefarms rådgivare i förhandlingarna har varit Jefferies International.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons