Fintech

Optimizer Invest ökar ägandet i fintechutmanaren Consector

Låneförmedlaren Consector gör en riktad nyemission och tar in nytt kapital från bland annat Optimizer Invest.

Uppdaterad 2018-11-29
Publicerad 2018-11-29

Fintechbolaget Consector etablerat sig, sedan starten 2014, som låneförmedlare där det i tjänsteutbudet ingår att jämföra lånevillkor och förmedla såväl bolån som privatlån och billån.

Fintechbolaget har utvecklat tjänster både digitalt, via appen Lånekoll, och genom personlig service. Consector har nu genomfört en riktad nyemission till befintliga ägare.

- Consector har hittat en modell som fungerar och växer stadigt i sina segment, framförallt inom bolån. Bolaget visar vinst och vi vill definitivt fortsätta att satsa på Consector som månad för månad visar upp en omsättnings- och resultattrend som vi är imponerade av, kommenterar Petter Moldenius, VD på Optimizer Invest.

Bakom Consector står grundarna och entreprenörerna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg som båda har en bakgrund i finansbranschen. Förutom Optimizer Invest är Max Matthiessen och Verdane Capital större delägare. 

- Fintech är ett av Optimizer Invests huvudområden och vi är i dag delägare i ett antal bolag som alla har framgångsrika och skalbara affärsidéer. Consector har metodiskt byggt upp en plattform som vi tror på. Vår bedömning är att bolaget fortsättningsvis står inför kraftig tillväxt, avslutar Moldenius.

Platsannonser

Logga in