Fintech

Öppna spjäll mot ICA Banken

ICA Banken lanserar en publik portal för utvecklare av digitala finansiella tjänster. Därmed kan tredjepartsutvecklare utnyttja bankens system i sina lösningar.

Uppdaterad 2019-03-14
Publicerad 2019-03-14

Exempel på finansiella verktyg som kan utnyttja ICA Bankens nya så kallade Open Banking-portal är överföring av pengar eller appar för att hålla koll på kundens utgifter.

ICA Banken öppnar inte bara av välvilja för olika former av fintechbolag utan uppfyller samtidigt EU:s betaltjänstdirektiv PSD2.

– Samarbeten med andra aktörer ser vi som viktigt för att fortsätta ligga i framkant av utvecklingen. Vi ser fram emot att tillsammans skapa nya och bättre digitala tjänster till våra kunder som snabbt kan komma ut på marknaden, säger Jonas Gustafsson, privatmarknadschef på ICA Banken, i ett pressmeddelande.

För att få tillgång till programmeringskiten, API:erna, behöver den hugade först en licens från Finansinspektionen, eller liknande organ i det land som företaget verkar. ICA Banken lovar att fortsätta att skydda kundernas information på ett säkert och kontrollerat sätt.

Platsannonser