Bank & FintechNyhet

Oppenstam går till Danske Bank

Magnus Oppenstam, SEB, Danske BankMagnus Oppenstam, SEB, Danske Bank
Magnus Oppenstam. Foto: SEB
Publicerad
Uppdaterad

I juli lämnade Magnus Oppenstam jobbet som chef för SEB:s svenska mäklarbord. 

Realtid.se

När han lämnade SEB i somras hade han inte klart med något nytt jobb, men nu är det klart. I februari börjar Magnus Oppenstam som senior institutionsmäklare på Danske Banks aktiemäkleri. Det rapporterar DI.

–Nu kan jag specialisera mig och fokusera helt på mäklarjobbet, och driva fram idéer och utveckla teamet på det sättet. Det ser jag fram emot, det var så jag började, säger Magnus Oppenstam till DI.

I december 2020 sa Mattias Sundling upp sig efter att ha haft ansvaret för aktiestrategi på Danske Bank i tio år. Mattias Sundling tillträdde en tjänst som chefsstrateg på Handelsbanken i mars 2021.

Annons

– När det gäller rekryteringar är vi många som slåss om samma talanger – inte bara bankerna utan även bolag i andra branscher. När det gäller yngre talanger kan vi också se att man i allt större utsträckning idag väljer att starta eget. Sammantaget ställer det här krav på oss att lyfta fram ”bank och finans” som en intressant bransch där man får möjlighet att jobba med meningsfulla och roliga uppgifter, sa Danske Banks presschef Anna Sundblad till Realtid i mars förra året.

 

Annons