FinansNyhet

Ola Serneke har kvar vd-lönen på 4 miljoner

Ola Serneke Ola Serneke
Publicerad

Nästan tre månader efter att Ola Serneke lämnat vd-posten har han kvar samma lön som tidigare: Drygt 3,9 miljoner kronor om året. Det rapporterar GP. 

Realtid.se

GP avslöjade i januari att Ola Serneke hade gjort över 200 inlägg om det egna bolaget på ett nätforum. Konsekvensen av granskningen blev att Ola Sernekefick  sluta som vd för koncernen och även lämna sin styrelseplats i bolaget. Ola Serneke fick däremot sitta kvar som vd för dotterbolaget Serneke Invest.

Enligt årsbokslutet för 2020 hade Ola Serneke en årslön på nästan 3,94 miljoner kronor och 11 000 kronor i övriga förmåner. Omkring 330 000 kronor i månaden totalt.

Tre månader efter han avgick som koncern-vd har han ortfarande kvar samma lön och ersättningar. Det bekräftar styrelseordförande Jan C Johansson för GP. 

Annons

– Det är inte rimligt att det ska ta flera månader för en styrelse i ett börsbolag att landa i en sådan här relativt enkel fråga, säger Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna, till GP.

Förra veckan kom beskedet att Serneke Groups tidigare vice vd och sedermera tillförordnade vd Michael Berglin efterträder Ola Serneke som ordinarie vd. 

Hur mycket han får i ersättning vill inte Serneke Group eller styrelseordföranden svara på, förutom att den nya vd-lönen är ”satt marknadsmässigt”.

Annons

Som vice vd fick han förra året drygt 2,5 miljoner kronor i grundlön, knappt 230 000 kronor i övriga förmåner och 790 000 kronor avsatt i pensionskostnad.

 

Annons