Annons

Annons

Ola_Rollenatal534.jpg

Ola Rollén svarar på kritiken. Foto: Oslo Tingsrätt, Hexagon
Foto: Oslo Tingsrätt, Hexagon

Ola Rollén svarar på nya kritiska frågor

Att andra Hexagon-anställda och då i synnerhet chefsjuristen Johnny Andersson har investerat i Ola Rolléns investeringsbolag Greenbridge har väckt uppmärksamhet. Nu svarar Hexagon-vd:n på kritiken.

Hexagons vd Ola Rollén, som misstänks av norska Økokrim och åklagaren Marianne Bender för insiderbrott, får nu användning av sin nya hemsida och twitterkonto @olarollentruth. Dagens Industri avslöjar i dag att flera anställda i Hexagon, och däribland chefsjuristen Johnny Andersson, har investerat i Ola Rolléns investeringsbolag Greenbridge. Johnny Anderssons investering ska ha skett via bolaget Marlinspike Hall Investment som har sitt säte i Helsingborg.

Johnny Andersson bekräftar till DI att han investerat i Greenbridge och att han anser att detta är "bland de mest långsiktiga industriella investeringar man kan göra". Han uppger även att investeringen har godkänts av Hexagons styrelse.

Ola Rollén använder sin nya hemsida för att bemöta kritiken för investeringarna.

Annons

Annons

Han svarar på frågorna: Vem har investerat i Greenbridge? samt Finns det några anställda på Hexagon förutom Ola Rollén och Melker Shörling som har investerat i Greenbridge?

Svaret lyder:

"Man ska komma ihåg att individerna och bolagen som har investerat i Greenbridge har rätt att vara anonyma. Sådana investeringar är privata och icke relaterade till Hexagon", skriver han och uppger även att det är var och ens egna beslut om han eller hon vill bli delägare.

Det framgår även att flera individer inbklusive vänner och familj samt några få anställda på Hexagon blev intresserade av att investera i Greenbridge när det blev klart att Melker Schörling och Ola Rollén skulle bilda bolaget.

"Det var väldigt uppmuntrande att motta sådant förtroende som investerare".

För transperensens skull sattes det upp regler för Hexagons anställda tillsammans med riktlinjer för att undvika konflikter mellan Hexagon och Greenbridge.

"En investerare som också är anställda på Hexagon kan inte ha en operationellt engagemang i Greenbridge", framgår det av Ola Rolléns hemsida.

Man poängterar att förutom Ola Rollén är Johnny Andersson den enda anställde på Hexagon som har haft en roll på Greenbridge. De har arbetat tillsammans sedan 2001. När Ola Rollén grundade Greenbridge bad han Johnny Andersson om råd när det gällde den legala strukturen och han agerade även som sekreterare till Greenbridges styrelse vilket medförde att han var tvungen att vara närvarande under några få möten per år. Denna roll har dock blivit godkänd av Hexagons styrelse.

Det framgår att de anställda på Hexagon, förutom Ola Rollén, äger mindre än tre procent av Greenbridge och att dessa är passiva investerare utan något operationellt engagemang i Greenbridge.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons