Annons

Annons

Oklart om Nordea flyttar primärnoteringen av aktien

Nordea har inte bestämt på vilken börs som bankens aktie ska vara primärnoterad, efter onsdagens besked om att det administrativa huvudkontoret flyttar till Finland.

Det säger Nordeas ir-chef Rodney Alfvén till Nyhetsbyrån Direkt.

Nordea är i dagsläget noterad på Nasdaq i Stockholm, Köpenhamn och Helsingfors, med primärnotering i Stockholm.

– Vi har ännu inte bestämt hur vi gör, men min uppfattning är att Sverigefonder kan fortsätta äga oss då vi är noterade här, säger han till Direkt.

Annons

Annons

Att ett företags huvudkontor ska vara placerat i Sverige är inte något krav för en akties primärnotering hos Stockholmsbörsen.

– Vi har i dag en rad företag med huvudkontor i andra länder än Sverige listade i Stockholm, och en flytt från Nordea påverkar inte deras primärnotering så länge de inte själva tar initiativ till att flytta sin primärnotering till ett annat land, säger Erik Granström, pressansvarig på Nasdaq, till Direkt.

Hur många personer som kommer flytta med till det administrativa huvudkontoret i Finland från det nuvarande huvudkontoret i Stockholm är ännu inte bestämt. Enligt onsdagens besked från Nordea kommer det endast kommer handla om ett mindre antal arbetstillfällen. Det enda beslut som hittills fattats i den frågan är att bankens vd Casper von Koskull ska sitta i Finland.

Enligt Nordeas planering kommer flytten och omflaggningen ske någon gång under hösten 2018.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons