FinansNyhet

Oklart blockkedjeupplägg lockar allra flest

Veckans tio mest lästa artiklar. Foto: Harry Brewer/Unsplash.Veckans tio mest lästa artiklar. Foto: Harry Brewer/Unsplash.
Veckans tio mest lästa artiklar. Foto: Harry Brewer/Unsplash.
Publicerad

De många turerna kring Quickbit, den snurriga fastighetskarusellen och så entreprenörens tuffa resa mot storbanken. Här är veckans tio mest lästa artiklar.

Sverker Brundin

1. Här är de fem största frågetecknen kring QuickbitSnart ett år efter börspremiären kryllar det av frågetecken kring det i småspararkretsar hajpade kryptovalutabolaget Quickbit. Realtid har sorterat ut de fem största i en komplicerad väv runt storägare och andra nyckelpersoner.

Av: Per Agerman. Publicerad: Tisdag 2020-06-16.

2. Hemliga dokumenten som avslöjar Kambua-svindelnPengarna som betalades in av Kambuas kunder gick aldrig till några lukrativa placeringar. I stället gick de till att betala firmans löpande kostnader – och till att betala ut vinster till gamla investerare. Det visar interna kontoutdrag som Realtid tagit del av.

Annons

Av: Per Agerman. Publicerad: Onsdag 2020-06-18.

3. Fastighetskarusell signerad Engwall och BatljanSkattefinansierade hyresgäster åker med på tåget när fastighetsklipparna Jens Engwall och Ilija Batljan bollar kåkar mellan sig i allt snabbare takt.

Av: Per Agerman. Publicerad: Fredag 2020-06-12.

Annons

4. Entreprenören som började på storbankFrån ett tumultartat liv som techentreprenör på bolag som Toborrow och Vint har militärhistorikern Stefan Granlund slagit sig till ro på Danske Bank. Läs om den intensiva och händelserika resan i söndagens karriärintervju. 

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Söndag 2020-06-14.

5. ”Den kanske tuffaste tiden i min karriär”Att den coronapräglade våren har varit extremt tuff för det svenska näringslivet intygar veckans expertpanel med flera konkreta exempel. Framåt är panelen positiv, även om osäkerheten är fortsatt stor.

Annons

Av: Olof Ehrs. Publicerad: Fredag 2020-06-12.

6. Skanskas största projekt någonsin färdigställtSkanska har färdigställt och öppnat den nya ankomst- och avgångshallen på La Guardia Airport Terminal B i New York, USA.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Fredag 2020-06-12.

7. Här är fintechbolaget som vill distrupta tjänstepensionernaTjänstepensionsutmanaren Pensure tar in 5,6 miljoner kronor i kapital – bland annat med en stor investering från investeringsföretaget Wellstreet. Bolaget utlovar radikalt billigare tjänstepensioner.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Måndag 2020-06-15.

8. Balders finanschef misstänks för nya brottÅklagaren misstänker Balders finanschef Marcus Hansson för ytterligare insiderbrott.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Fredag 2020-06-12.

9. Svåra förändringar för kommersiella fastighetsbolagTrenden både på kort och lång sikt är att kontorsytorna per anställd minskar och att det blir svårare att teckna långa hyreskontrakt. Det riskerar att ställa till problem för en lång rad av börsens fastighetsbolag.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Tisdag 2020-06-16.

10. EQT: ”Vi vill dra igång en rörelse”Riskkapitaljätten EQT trycker nu på för ökade hållbarhetsmål. Intrumentet är en ny ESG-präglad kreditlina.

Av: Olof Ehrs. Publicerad: Måndag 2020-06-15.

Annons