Izettles vd och medgrundare Jacob de Geer ser en fortsatt stor marknadspotential för det svenska betalbolagets tjänster framöver.
Fintech

Ökade intäkter för Izettle

Betalbolaget redovisar ökade intäkter och minskade förluster. Omsättningen ökade med 51 procent under 2017. Bolaget har nu närvaro i tolv länder i Europa och Latinamerika.

Realtid.se
Publicerad 2018-04-26

Bolagets nettoomsättning uppgick till 966 miljoner kronor (641) för helåret 2017; en ökning med 51 procent. Rörelsekostnaderna fortsatte att stiga i lägre takt än intäkterna, vilket resulterade i en förbättring i rörelsemarginalen med 14 procentenheter till -24 procent, vilket bygger vidare på en positiv trend sedan 2013.

Rörelseresultatet blev -228 miljoner kronor (-244 miljoner).

Betalbolaget erbjuder idag sin affärsplattform för småföretag i tolv länder i Europa och Latinamerika.

Nyligen lanserade man även en e-handelsplattform. Bolaget uppger att lösningen gör att småföretagare kan sköta all försäljning och lagerhantering på ett ställe. 

– Vi fortsätter fokusera på vårt uppdrag att hjälpa småföretag att lyckas i en värld av jättar. Idag finns det 28 miljoner småföretag på våra marknader och många av dem börjar tröttna på att bli styvmoderligt bemötta av traditionella finansiella spelare och börjar inse hur Izettle kan hjälpa dem att jämna ut spelplanen. Så visst ser vi en stor marknadspotential, säger vd:n och medgrundaren Jacob de Geer.

Platsannonser