Izettle tar in Vipps och Pay By Bank i sin fintech-lösning. Foto: Izettle
Izettle vill flytta fram sina positioner inom AI och maskininlärning. Foto: Izettle
Fintech

Ökade intäkter för Izettle

Betalbolagets intäkter steg med 60 procent under helåret 2016, medan förlusterna minskade med 23 procent till 228 miljoner kronor. Nu rustar Izettle för börsnotering.

Uppdaterad 2017-07-06
Publicerad 2017-07-06

iZettle har gått från att lansera världens första chipkortläsare och app för mobila kortbetalningar till att erbjuda en rad finansiella och kommersiella tjänster för småföretagare.

– Förra året var ett bra år för oss, då intäkterna ökade dubbelt så snabbt som kostnaderna för andra året i rad. Vårt fokus för 2016 var stark tillväxt, att bredda vår produktportfölj och investera i kundanskaffning, vilket vi gjort. Jag är stolt att kunna visa så starka bevis på skalbarhet i vår affärsmodell, säger Jacob de Geer, vd och medgrundare av iZettle, i en kommentar.

Izettle hamnar på en 21-plats på Financial Times lista över Europas 1000 snabbast växande bolag, med en årlig omsättningstillväxt på cirka 3 procent.

Izettle är i dag verksamt i tolv länder och största marknader är Storbritannien, Brasilien och Sverige. Cirka 1.000 nya användare ansluter sig varje dag till betalbolagets lösning.

Under 2016 förvärvade Izettle IntelligentPOS som man beskriver som "Storbritanniens ledande företag inom molnbaserade kassasystem". Betalbolaget har även lanserat sina tjänster i ytterligare åtta länder. Samt tagit sin finansieringslösning "Izettle Advance" till flera marknader. Den finns nu tillgänglig i sju länder.

Under våren öppnade betalbolaget även upp för Swish och i juni även för dess norska motsvarighet Vipps, danska MobilePay och Pay By Bank i Storbritannien. Något Realtid.se tidigare rapporterat om. Izettle har också lanserat en egen faktureringstjänst.

– Vi ser en enorm marknadspotential och chans att verkligen göra skillnad, i de marknader vi är verksamma så finns det fortfarande tiotals miljoner småföretag som har glömts bort av de traditionella aktörerna. Vi fortsätter att fokusera på att bygga ett företag i världsklass och rustar företaget för en potentiell börsnotering, säger Jacob de Geer.

Platsannonser

Logga in