Nytt jobb

Offentliga Hus rekryterar transaktionschef

Fastighetsbolaget Offentliga Hus fortsätter expandera inför den tänkta börsnoteringen. Nu rekryteras Niklas Ericson, chef för fastighetsfinansiering på Ålandsbanken, till den nyinrättade tjänsten som transaktionschef.

Publicerad 2018-01-25

Niklas Ericson har en bakgrund inom bank och finans och har bland annat arbetat med att bygga upp Handelsbankens verksamhet i Kina. Han har erfarenhet från kapital- och fastighetsmarknaden i Sverige och Asien. Närmast kommer han från rollen som chef för fastighetsfinansiering på Ålandsbanken, där han bland annat ansvarade för att förvalta och utveckla bankens kundrelationer inom fastighetssektorn, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ericson kommer att leda Offentliga Hus transaktionsteam och tar samtidigt plats i ledningsgruppen.

– Det senaste året har vi stärkt organisationen väsentligt för att svara upp mot en ökad förvärvstakt och våra befintliga hyresgästers behov. Med Niklas ombord har vi goda förutsättningar att växla upp förvärvstakten ytterligare, för att inom två år nå målet om 6-7 miljarder i fastighetsvärde och därefter börsnoteras, säger Lars Holm, vd på Offentliga Hus, i en kommentar.

Niklas Ericson tillträder tjänsten den 12 mars.

Platsannonser

Logga in