Finans Nyhet

Ö-yacht ska slå världen med häpnad

Publicerad

Brittiska Yacht Island Design har slagit till med en ny design – en tropisk ö.

Realtid.se

I början av året kom det brittiska designteamet Yacht Island Design med sin ritning över Streets of Monaco, som skulle kunna bli världens dyraste båt med ett beräknat pris på 7,4 miljarder kronor.

Nu har man återigen slagit till med en kreation utöver det vanliga. Denna gång rör det sig om en yacht designad som en ö (kanske ändå inte så oväntat med tanke på namnet på designteamet) – Tropical Island Paradise.

Båten hämtar inspiration från Karibien, Indiska Oceanen och Polynesien. Yachten är tänkt att bli 90 meter lång och man ska kunna ta hand om tio gäster.

Annons

Medan ytterhöljet på båten är designat för att ge en känsla av vågor som slår mot en vulkanisk ö, består själva däcket av en privat strand med en swimmingpool som ska ge känslan av att man simmar i ett hav medan ett vattenfall sputar ned från vulkanen för att fylla poolen.

Runt poolen finns ett antal privata hytter inmejslade mellan palmer. Bakom dessa finns ett barområde, olika sittplatser samt ett område för att äta middag utomhus.

En unik feature hos yatchen är att man har antal flytande öar där man kan avnjuta alla former av vattenaktiviteter. Bakre däcket är utrustat med en helikopterplatta.

Annons

Ägaren svit finns inne i vulkanen. Yachten har även fyra VIP-sviter.

Annons