FinansNyhet

Nytt Selinbolag tar sikte på börsen

Peter Strand, Greg Dingizian och Erik Selin.Peter Strand, Greg Dingizian och Erik Selin.
Peter Strand, Greg Dingizian och Erik Selin.
Publicerad

Peter Strand, Greg Dingizian och Erik Selin förbereder ett nytt fastighetsbolag för börsen.

Camilla Jonsson

När Peter Strand tar över som vd för Swedish Logistic Property vid årsskiftet blir Balders vd Erik Selin ny styrelseordförande. Bolaget leds och ägs av fastighetsinvesterare som har stort förtroende i marknaden. Det rapporterar Dagens Industri.

– Vi köper lager- och logistikfastigheter som är lite äldre och behöver modernisering, där vi kan jobba med både intäkter och kostnader, som hög energiförbrukning, säger Peter Strand till DI.

Trots en stark laguppställning och att segmentet är stekhett är siktet inställt på en notering först om drygt ett år. Tills dess ska Swedish Logistic Property dubbla beståndet från dagens knappa 2 miljarder kronor, inklusive nybyggen. Det är möjligt med nuvarande kapitalisering, enligt Peter Strand. 

Annons

Bolaget grundades under senhösten 2018 av fastighetsprofilerna Peter Strand, Mikael Hofmann, Greg Dingizian och Erik Selin. En kort tid därefter anslöt Christian Berglund som fastighetschef och Nicklas Schmidt som affärsutvecklare.

– För oss är det självklart att i det dagliga arbetet med vårt fastighetsbestånd ha stort fokus på att modernisera och effektivisera våra fastigheter och på att optimera energiförbrukning. Det leder till en miljömässigt ansvarsfull förvaltning, skriver bolaget på sin hemsida.

SLP äger ett 20 tal fastigheter i södra Sverige med en uthyrningsbar yta om drygt 200 000 kvadratmeter och med en hyresintäkt på cirka 100 miljoner kronor per år.

Annons

 

Annons