Henrik Saxborn, vd för Castellum. Foto: Anders Frick
Foto: Anders Frick
M&A

Nytt drag från Castellum – ökar innehav i Entra 

För två veckor sedan drog Castellum tillbaka sitt bud på Entra – nu ökar man innehavet i bolaget.

Publicerad 2021-02-23

Castellum meddelade på tisdagskvällen att man har förvärvat 2 298 504 aktier i Entra. Efter förvärvet innehar Castellum 18 225 000 aktier, motsvarande 10,0065 procent av aktierna och rösterna i Entra. Det framgår av ett pressmeddelannde.

– Vårt innehav i Entra har hittills varit en bra investering och vi ser fortfarande bolaget och Norge som intressanta att investera i, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum i en skritlig kommentar.

Den 7 januari offentliggjorde Castellum lämnandet av ett villkorat frivilligt utbytes- och kontant erbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i Entra  i enlighet med en erbjudandehandling daterad samma dag.

Acceptperioden för erbjudandet löpte ut den 6 februari. Då Castellum inte mottagit accepter av erbjudandet i tillräcklig utsträckning för att den lägsta acceptgraden enligt villkoren beslutade Castellum därför att dra tillbaka erbjudandet. 

–Castellums ambition att bygga vidare på den nordiska plattformen inom kontor och logistik kvarstår. Bolaget har idag en av Nordens starkaste balansräkningar med en belåningsgrad om cirka 40 procent efter försäljningen till Blackstone och kommer fortsätta förvärva och utveckla nya projekt där Castellum har pågående projekt för ca 4,7 miljarder kronor, sa Henrik Saxborn i en skriftlig kommentar då.

Balder har allt eftersom köpt på sig ytterligare aktier i fastighetsbolaget. I början av februari flaggade Balder för ett innehav strax över 25 procent av aktierna.

SBB:s bud ligger på 190 kronor per aktie. Aktieägarna i Entra kan acceptera det budet fram till  den 26 februari. 

Entras aktie stängde på tisdagen på Oslobörsen på 191,80 NOK efter en uppgång på 0,68 procennt.

 

 

Platsannonser

Logga in