Finans Nyhet

Publicerad

Vi överskattade vår förmåga både på och utanför planen

AIK Fotboll AB:s vd, Annela Yderberg, förklarar det dåliga sportsliga och ekonomiska resultatet under 2010 i årsredovisningens vd-ord.

”Vi överskattade intäkterna och vi drog på oss för höga ko­stnader. Det är en enkel matematik. Ett tag såg det riktigt tungt ut och vem hade inför 2010 kunnat tro att man skulle vara glad att slippa kvalplats. Men vi redde ut det”, konstaterar vd:n.

Hon pekar samtidigt på att det faktiskt fanns ljuspunkter under året.

Annons

”Åtvidaberg hemma innan uppehållet. Det var då vi fick se vårt älskade AIK från sin bästa sida”, hävdar Annela Yderberg

Under 2011 kommer AIK Fotboll AB fokusera arbetet på kostnadsminskningar, effektiviseringar och förbättrad verksamhet. En målsättning är att förbättra processer inom samtliga områden, inte minst inom transferverksamheten som också är en potentiellt sett stor intäktskälla.

Annela Yderberg säger även att det kommer att tas beslut i arenafrågan under 2011. En ny arena innebär nya intäktsmöjligheter från 2013.

Annons

”Vi har ett hårt arbete framför oss och det kommer att ta tid att lägga om kursen. Utan extraordinära intäkter kommer vi sannolikt inte att kunna göra ett positivt resultat under 2011. Våra kostnader är alltför trögrörliga för att vi ska kunna minska dem på ett snabbt sätt utan att ta för stora risker i verksamheten”, konstaterar Annela Yderberg också.

Annons