Nyfosa
Jens Engwall, avgående vd, Nyfosa. Foto: Nyfosa
Börs

Nyfosa redovisar ökade intäkter och resultat för det tredje kvartalet

Fastighetsbolaget Nyfosas resultat efter skatt uppgick till 819 miljoner kronor för det tredje kvartalet.

Publicerad 2020-10-22

Nyfosa redovisar ett resultat efter skatt om 819 miljoner kronor för det tredje kvartalet, jämfört med 369 milöjoner kronor för det tredje kvartelet 2019. Intäkterna ökade till 554 miljoner kronor (331). För perioden januari-september 2020 uppgick resultatet efter skatt till 1 728 miljoner kronor, upp från 838 miljoner kronor motsvarande period föregående år. Intäkterna uppgick till 1 477 miljoner kronor(987). Det framgår av bolagets delårsrapport för det tredje kvartalet.

– Vi kan konstatera att Nyfosa hittills har klarat utmaningarna från pandemin väl, liksom den absoluta merparten av våra hyresgäster. Med fastigheter i hela Sverige och utanför storstädernas cityområden upplever vi inte heller någon kännbar minskad efterfrågan på våra kontorslokaler. Tillgången till finansiering har återhämtat sig och vi har en hög aktivitet med mycket affärer på gång, skriver Jens Engwall, avgående vd för Nyfosa. Han efterträds av Stina Lindh Hök.

Han fortsätter:

– Detta är min sista rapport som VD för Nyfosa. Jag är stolt och nöjd över vad Nyfosa har utvecklats till på mindre än två år: ett stabilt och växande bolag med en alldeles egen och vass position på den svenska fastighetsmarknaden. Nyfosa har en stark ledning och ett passionerat team som vet hur man gör bra affärer och utvecklar fastigheterna både hållbart och lönsamt. Med Stina Lindh Hök vid rodret känner jag mig trygg. Jag är glad att kunna fortsätta bidra som stöd till ledningen, som styrelseledamot och aktieägare. Nyfosa har bara startat sin resa, det ska bli spännande att följa med på den fortsatta turen. Håll i hatten!

Platsannonser