Jens Engwall, vd för Nyfosa och  Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.
Fastigheter

Nyfosa pausar förvärv på 8 miljarder från SBB 

Nyfosa har beslutat att tills vidare avvakta med genomförandet av transaktionen med anledning av att marknads­förutsättningarna har förändrats.

Uppdaterad 2020-04-01
Publicerad 2020-03-31

Den 17 januari 2020 ingick Nyfosa en avsiktsförklaring med SBB i Norden AB avseende förvärv av fastighetsportföljer med ett totalt fastighetsvärde om cirka 8 miljarder kronor. Nyfosa har beslutat att tills vidare avvakta med genomförandet av transaktionen med anledning av att marknads­förutsättningarna har förändrats.

– Vårt intresse för fastighetsportföljerna kvarstår men vi genomför inte affären nu eftersom marknaden förändrats så drastiskt sedan vi undertecknade avsiktsförklaringen. Det är alltid tråkigt att hoppa av en affär men nu blickar vi framåt och fokuserar på nya möjligheter,  säger Jens Engwall, vd för Nyfosa, i en skriftlig kommentar.

– SBB:s plan om att sälja fastigheter för 11 miljarder kronor står fast. Vi har redan sålt för 1,5 miljarder kronori år och räknar med att annonsera ytterligare försäljningar inom kort, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB i ett separat pressmeddelande.

 

Jens Engwall, vd för Nyfosa och  Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

Platsannonser