FinansNyhet

Nyfosa ökade förvaltningsresultatet med 62 procent första halvåret

Stina Lindh Hök, vd för NyfosaStina Lindh Hök, vd för Nyfosa
Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa. Foto: Nyfosa
Publicerad

Fastighetsbolaget Nyfosa rapporterar ökade intäkter och förvaltningsresultat för det första halvåret 2021.

Realtid.se

Nyfosas intäkter ökade med 25 procent till 1 154 miljoner kronor under det första kvartalet, jämfört med 923 miljoner kronor under motsvarande period i fjol. Förvaltningsresultatet uppgick till 959 miljoner kronor (592), en ökning med 62 procent och resultatet efter skatt till 1 350 miljoner kronor (908). Fastighetsbolaget, som tagit in cirka 750  miljoner kronor via en en riktad nyemission i juni, har siktet inställt på pragmatisk tillväxt via förvärv. Det säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa, i en skriftlig kommentar till delårsrapporten.

– Genom Nyfosas första gröna obligation och en riktad nyemissionen har vi skapat stärkt finansiell beredskap för att kunna agera snabbt när vi hittar rätt affärer. Intresset bland investerare var stort och vi är förstås glada att vår opportunistiska affärsmodell med inriktning på starka kassaflöden uppskattas, säger hon.

Efter periodens slut genomförde Nyfosa förvärv i Finland till ett värde om drygt 2,3 miljarder kronor. 

Annons

– Det är fastigheter med stabila hyresgäster i växande regionsstäder som utgör en bra plattform för vår fortsatta tillväxt i Finland. Under kvartalet förvärvade vi även en portfölj i Norrland som kompletterar vårt bestånd väl, och därtill ett antal mindre affärer. 

Annons