Annons

Annons

Nya ledamöter i Hemfosa

Hemfosas valberedning föreslår tre nya ledamöter till styrelsen – Anneli Jansson, Anders Kupsu och Carl Mörk.

Hemfosa föreslår Anneli Jansson, Anders Kupsu och Carl Mörk till nya styrelseledamöter samt att Bengt Kjell, Gunilla Högbom, Anneli Lindblom, Per-Ingemar Persson och Caroline Sundewall omväljs som ledamöter i styrelsen. Detta framgår från ett pressmeddelande från bolaget.

Ulrika Valassi har avböjt omval och den tidigare styrelseledamoten Jens Engwall avgick på egen begäran från sitt uppdrag som styrelseledamot i november 2018 efter att aktierna i det tidigare dotterbolaget Nyfosa AB utdelades till stamaktieägarna i Hemfosa Fastigheter AB.

Bengt Kjell föreslås återigen som styrelsens ordförande. 

Annons

Annons

Valberedningen består av Lennart Francke, Swedbank Robur fonder (valberedningens ordförande), Eva Gottfridsdotter-Nilsson, Länsförsäkringar Fondförvaltning AB, Thomas Ehlin, Fjärde AP-fonden, Gunnar Balsvik, Kåpan Pensioner och Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa Fastigheter AB. 

Anneli Jansson arbetar sedan 2016 som vd på Humlegården Fastigheter. Dessförinnan var Anneli ansvarig för den nordiska verksamheten på Grosvenor Fund Management och har tidigare arbetat på KF Fastigheter, Vision & Resurs Fastighetsutveckling, Ernst & Young och AGL. 

Anders Kupsu arbetade mellan 2010 och februari 2019 som vd på Skandia Fastigheter, vilket bolag han lämnar i maj 2019. Dessförinnan var han verksam i mer än 20 år i olika befattningar på Skanska främst inom kommersiell fastighetsutveckling. 

Carl Mörk har mer än 25 års erfarenhet av fastighetstransaktioner och fastighetsförvaltning i Sverige och Europa och är idag verksam och styrelseordförande i Altira AB som han var med och grundade 2003. Han är också styrelseledamot i Stendörren. 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons