Bank

Nya landschefer för SEB i Danmark och Storbritannien

SEB har utsett nya landschefer till Danmark och Storbritannien. Båda två kommer i sina roller som landchefer att vara adjungerade till verkställande ledningen.

Camilla Jonsson
Uppdaterad 2020-01-17
Publicerad 2020-01-17

Mark Luscombe, i dag chef för SEB i Storbritannien, återvänder i augusti till Danmark där han successivt kommer att ersätta Peter Höltermand som landchef. Anders Engstrand, chef för Debt Capital Markets, kommer i augusti att ersätta Mark Luscombe som landchef i Storbritannien. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Med den här långsiktiga planen för successionen på plats känner vi oss trygga med att kunna fortsätta växa tillsammans med kunderna i både Danmark och Storbritannien, säger Johan Torgeby, SEB:s vd och koncernchef i en skriftlig kommentar.

Peter Höltermand har arbetat på SEB sedan etableringen av SEB:s filial i Köpenhamn 1997, varav de 18 senaste åren som landchef. Under de här 23 åren har SEB utvecklats till en ledande företags- och investmentbank i Danmark. Han kommer nu som en del i en långsiktig successionsplan stegvis att lämna över sina chefsuppgifter under en period fram till firandet av SEB:s 25-årsjubileum i Danmark 2022.

Mark Luscombe har under de senaste fem åren ansvarat för den framgångsrika expansionen i Storbritannien och var därförinnan chef för Corporate Banking i Danmark med god kännedom om den danska verksamheten och kunderna. Han kommer med start i augusti inledningsvis att vara chef för division Stora företag & Finansiella institutioner i Danmark för att senare fullt ut axla rollen som landschef.

Anders Engstrand, chef för Debt Capital Markets, kommer under våren att flytta till London, där han från augusti formellt tar över som landchef i Storbritannien. Anders Engstrand har en djup erfarenhet inom investment banking och kapitalmarknad.

Platsannonser