Annons

Annons

Nya EY-chefer presenterar sig

"Fokus ligger nu på att öka vår tillväxt och skapa en starkare organisation".

Under sommaren har Hamish Mabon och Lars Weigl tagit över som ny ledarduo på EY i Sverige.

Hamish Maborn är formellt vd för det svenska bolaget, han kommer i denna roll att få ett extra ansvar för revisionsverksamheten.

– Det rådande marknadsläget och den ökade konkurrensen i ljuset av EUs revisionspaket innebär att vi nu behöver förstärka vår revisionsverksamhet i Sverige. Jag hoppas kunna bidra positivt i det arbetet med min långa erfarenhet som revisor och med mitt kontaktnät bestående av kunder, företagsledare men givetvis också kollegor på EY, i Sverige, Norden och globalt, säger Hamish Mabon i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Lars Weigl får titeln Sverigechef och kommer i denna roll att arbeta nära EY:s konsultverksamhet.

– Vi ser ett behov av att utveckla vår svenska verksamhet ytterligare och mitt och Hamish fokus ligger nu på att öka vår tillväxt och skapa en starkare organisation. Hamish och jag kompletterar varandra väl och kommer både att dela upp ansvarsområden men också samarbeta nära, säger Lars Weigl.

Båda är långvägare inom EY med 16 respektive 20 år på firman.

Tidigare vd Stefan Persson arbetar vidare i en COO-roll fram till pensionen nästa år. Ragnar Gustavii, tidigare Sverigechef, får ett ansvar för affärsutveckling och titeln Nordic markets leader, uppger EY.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons