Bank

Nya chefsutnämningar på SEB

William Paus blir vice vd och co-head för division Stora Företag & Finansiella Institutioner samtidigt får SEB i Norge en ny chef.

Publicerad 2018-03-27

SEB meddelar i dag en del förändringar i organisationen. William Paus, chef för SEB i Norge sedan 2010, blir vice-vd och ordinarie medlem i SEB:s verkställande ledning från 1 april 2018. William Paus kommer även tillsammans med Joachim Alpen att leda division Stora Företag & Finansiella Institutioner. 

William Paus började på SEB 1992 och har sedan dess haft ett flertal roller inom division Stora Företag & Finansiella Institutioner i Norge, Tyskland och Singapore. Han har varit adjungerad medlem i verkställande ledningen sedan 2011.

John Turesson, för närvarande chef för Large Corporates Coverage vid SEB i Norge, har utsetts till ny chef för SEB i Norge och adjungerad medlem i verkställande ledningen från och med 1 april 2018. John Turesson började i SEB 2006 och har sedan dess arbetat inom investmentbanking och tillgångs- exportfinansiering. 

- Vår division Stora Företag & Finansiella Institutioner utgör kärnan i SEB och står för mer än 40 procent av bankens rörelseintäkter. Den är också vår mest komplexa division i fråga om geografisk täckning och förändrade affärs- och regleringskrav. Företags-affären och investmentbanking är stadd i  stor förändring och med Joachim och William som co-heads ska vi fortsätta fokusera på vår tillväxt- och transformationsagenda inom divisionen, säger SEB:s vd och koncernchef Johan Torgeby.

- Det gläder mig också att meddela att John Turesson blir ny landchef i Norge, vår näst största marknad efter Sverige. Både John och William är "bankers"med stort kundfokus och uppskattade ledare som bygger starka lag. Jag ser fram emot att arbeta närmare tillsammans med dem båda, fortsätter Johan Torgeby.

Liksom Investor meddelade under tisdagsmorgonen meddelar även SEB att Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör, som har arbetat i SEB i 28 år, nu lämnar banken för för att tillträda som kommunikations- och hållbarhetsdirektör hos Investor. Viveka stannar hos SEB till september 2018 och processen att hitta hennes ersättare har inletts.

- Viveka är en omtyckt kollega och lagspelare som har haft många roller inom SEB. De senaste 10 åren har hon framgångsrikt stärkt SEB:s varumärke liksom såväl den interna som den  externa kommunikationen. Vi önskar henne all lycka till i den nya rollen hos Investor, säger Johan Torgeby.

Platsannonser