FinansNyhet

Nya brottsmisstankar mot Lindwall

Publicerad

Advokaten Thomas Lindwall erkänner ett nytt fall av grov förskingring.

Sara Johansson

Advokaten Thomas Lindwall är fortsatt häktad. Nu med flera brottsmisstankar riktade mot sig. Han erkänner ett av brotten.

Thomas Lindwall, som suttit häktad sedan 6 mars i år, har överklagat frihetsberövandet vid tre tillfällen och har samtliga gånger fått ett bakslag från Svea hovrätt.

I torsdags häktades han återigen. Denna gång pekade åklagaren på tre ytterligare brottsmisstankar. Två punkter rörde grovt bedrägeri, alternativt medhjälp därtill. Den tredje punkten rörde grov förskingring, alternativt trolöshet mot huvudman, grovt brott, vilket skulle ha skett i Stockholm under tiden mars 2011 till och med juli 2014.

Annons

Under häktningsförhandlingarna erkänner Thomas Lindwall det senare brottet men förnekar övriga brott dels de tidigare men också de andra nytillkomna brottsmisstankarna.

Sedan tidigare är Thomas Lindwall misstänkt för fem fall av grovt bedrägeri i bland annat Stockholm, försvårande av skattekontroll, grovt brott och tre fall av grovt bokföringsbrott alternativt försvårande av skattekontroll, grovt brott.

I samma mål är även Hammar Invests tidigare vd Stefan Oldén häktad tillsammans med en större aktieägare till bolaget samt en fransk finansman som har en hel del styrelseuppdrag i Sverige. Den franska finansmannen är häktad i sin utevaro.

Annons

Stefan Oldén figurerade även i det tidigare brottmålet som vittne som enligt åklagaren skulle styrka Thomas Lindwalls delaktighet i de brottsliga gärningarna. Det målet ligger nu i Svea hovrätt där Thomas Lindwall är misstänkt för otillbörlig marknadspåverkan i Hammar Invest.

Åtal mot Thomas Lindwall ska vara väckt senast den 29 april 2015.

Annons