Nytt jobb

Ny vd för SEB Investment Management

Javiera Ragnartz återvänder till SEB i rollen som vd för fondbolaget SEB Investment Management AB och chef för division Investment Management.

Publicerad 2019-02-04

Javiera Ragnartz kommer närmast från rollen som chef för AMF:s kapitalförvaltning. Hon har tidigare bland annat arbetat på Riksbanken och som vd för Handelsbankens fondbolag, men också haft flera ledande befattningar inom SEB.

- Javiera Ragnartz har en bred och djup kapitalförvaltningskompetens och jag är glad att hälsa henne välkommen tillbaka till SEB. Hon har gedigen såväl bransch- som ledarerfarenhet och har arbetat både strategiskt och operativt i stora organisationer. Uppdraget är att stärka SEB:s erbjudande inom fondförvaltning och fortsätta utveckla hållbara investeringsprodukter, säger Johan Torgeby, vd och Koncernchef på SEB.

SEB Investment Management AB utvecklar och förvaltar produkter till företag och finansiella institutioner, liksom privat-, pensions- och Private Banking kunder. SEB-koncernens förvaltade kapital uppgick 31 december 2018 till 1 699 miljarder kronor.

Platsannonser