FinansNyhet

Ny vd på Optimizer Invest

Petter Moldenius är ny vd på Optimizer Invest. Foto: Press
Publicerad

Petter Moldenius blir ny vd för Optimizer Invest. Investeringsbolaget har två norska och en svensk grundare, är baserat på Malta och investerar i spelbolag och fintech.

Realtid.se

Petter Moldenius ersätter Johan Kinnander som varit tillförordnad sedan december förra året. Petter Moldenius kommer närmast från schweiziska bolaget Ascom som chef för bolagets M&A-avdelning. Han har även varit M&A-analytiker på Lagercranz.

–  Hans erfarenhet inom teknikorienterad M&A gör honom till rätt person att leda Optimizer Invests fortsatta utveckling. Optimizer Invest är inne i en väldigt aktiv fas där vi dels kommer lansera och fortsätta utveckla egna projekt, men där vi även tittar på ett flertal spännande investeringar. Vi tror Petter är perfekt för att driva denna verksamhet, kommenterar norska medgrundaren och delägaren Mikael Riese Harstad.

Moldenius tillträder tjänsten 1 april och ska vara baserade på huvudkontoret i Malta.

Annons

– Jag är mycket imponerad över Optimizers grundartrio, teamet bakom dem och vad de har åstadkommit hittills. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter för att hitta nya investeringsmöjligheter så väl som att utveckla den befintliga bolagsportföljen. Det är en ära att få ingå i teamet bakom Optimizer och jag gläds åt att få vidareutveckla bolaget tillsammans med samtliga medarbetare, säger Petter Moldenius.

 

Annons