Annons

Annons

UN_D-Carnegie.jpg

Ulf Nilsson kliver av från vd-posten i D Carnegie & Co.

Ny vd på D. Carnegie

Ulf Nilsson har beslutat att lämna posten som vd i D Carnegie & Co AB. Svein Erik Lilleland, för närvarande styrelseledamot, har utsetts till tillförordnad vd.

D. Carnegie & Co AB, noterat på Nasdaq Stockholm, meddelar idag att Ulf Nilsson har beslutat att frånträda posten som vd och att  Svein Erik Lilleland, för närvarande styrelseledamot, har utsetts till tillförordnad av, enligt ett pressmeddelande.

"Ulf har, efter diskussioner med styrelsen, beslutat att avgå som vd. Beslutet bygger på Ulfs önskan om att fokusera på andra initiativ", heter det i pressmeddelandet.

Styrelsen har nu initierat en process för att hitta en ny vd för bolaget. Under denna process har Svein Erik Lilleland utsetts till tillförordnad vd.

Annons

Annons

Svein Erik Lilleland blev del av D Carnegies styrelse i oktober 2016 och har sedan dess haft nära kontakt med företagsledningen. Ulf Nilsson stannar kvar i bolaget under en övergångsperiod, f"ör vilken den specifika längden ännu inte bestämts, för att säkerställa en ordnad överlämning".

- Vi tackar Ulf för hans många framgångsrika år med Bolaget och önskar honom all lycka i framtiden. Ulf har beslutat att han vill fokusera sin tid på andra projekt. Vi är övertygade om att Svein Erik, med stöd av D. Carnegie & Co:s befintliga företagsledning, kommer att fortsätta verkställa affärsplanen och maximera värdet för aktieägarna i D. Carnegie & Co under övergångsperioden, då processen för att hitta en ny vd påbörjas, säger James Seppala, styrelsens ordförande i en kommentar.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons