FinansNyhet

Ny vd på Collector

Martin Nossman har utsetts till ny vd på CollectorMartin Nossman har utsetts till ny vd på Collector
Martin Nossman har utsetts till ny vd på Collector
Publicerad

Martin Nossman från Handelsbanken blir ny vd på Collector. Han tar över efter Liza Nyberg som lämnar vd-jobbet på nischbanken efter bara ett år på posten. 

Realtid.se

Martin Nossman har arbetat 20 år inom Handelsbanken. De senaste 10 åren har han haft ett flertal ledande befattningar inom Handelsbanken Capital Markets med lönsamhets- och resultatansvar. Hans chefspositioner har inneburit ansvar för omstruktureringar, effektiviseringsarbete, digitalisering och verksamhetsutveckling. Han har även arbetat med riskhantering, IT- och systemutveckling. Han har också varit ytterst personalansvarig för över 1 000 medarbetare.

– Det är med stor glädje och entusiasm styrelsen idag kan meddela att Martin Nossman blir Collectors nye vd. Martin har en väldokumenterad erfarenhet av ledarskap och har uppvisat framstående resultat. Han har vana av att driva förändringsarbete, har strategiskt fokus och dessutom ett stort intresse för och fokus på fintech. Med dessa kvalifikationer tillsammans med en bevisad känsla för affär och resultat är jag övertygad om att han är rätt man vid rodret för Collectors fortsatta tillväxtresa, säger Lena Apler, Collectors styrelseordförande och grundare, i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd Liza Nyberg lämnar Collector den 31 maj 2018. Styrelseordförande Lena Apler går in som tillförordnad vd fram till den 1 augusti då Martin Nossman tillträder sin tjänst.

Annons
Annons