Annons

Annons

daviddahlgren_amasten534.jpg

David Dahlgren, vd på Amasten, Foto:Amasten
David Dahlgren, avgående vd på Amasten, Foto:Amasten

Ny vd på Amasten

Vd David Dahlgren lämnar Amasten efter oenighet med styrelsen om tillväxtstrategin. Styrelsen har istället utsett Jan-Erik Höjvall till ny vd i Amasten Fastighets AB som tillträder 15 september.

Amasten Fastighets AB meddelade sent i går kväll att styrelsen har utsett Jan-Erik Höjvall till ny vd i Amasten Fastighets AB. Jan-Erik Höjvall tillträder som vd den 15 september och ersätter David Dahlgren som varit vd i bolaget sedan maj 2014. 

- Jag vill tacka David Dahlgren för hans tid i Amasten. Med David Dahlgren som vd har Amasten vuxit från 350 miljoner kronor i fastighetsvärde till idag över 3 miljarder, en tillväxtresa som inte varit möjlig utan Davids ledarskap. Nu är det dags för Amasten att ta nästa kliv och jag är glad över att kunna presentera Jan-Erik Höjvall som ny vd och är övertygad om att han med sin erfarenhet och kompetens är rätt person att leda bolaget till nästa nivå, säger Amastens styrelseordförande Rickard Backlund. 

Jan-Erik Höjvall är civilingenjör från KTH och har över trettio års erfarenhet av fastighetsbranschen. Han har arbetat som vd i Rikshem under sex år och som vd i Akelius Fastigheter under 7 år. Bolagen växte med sextio miljarder under dessa år. Dessförinnan har Jan-Erik varit vd i dotterbolag hos Skanska och Drott.

Annons

Annons

- Det har varit en ära att bygga upp Amasten och skapa en organisation med förmågan att få bolaget att fortsätta växa. En central och strategiskt viktig del i mitt arbete har varit att förbereda bolaget för att noteras på Nasdaqs huvudlista som del i tillväxtstrategin. Det har varit min övertygelse om att det är det bästa för bolaget men jag och styrelsen har haft olika uppfattningar om hur skyndsamt listbytet ska ske. Då Amasten nu valt en annan tillväxtstrategi vilket innebär att listbytet senareläggs har vi därför i samförstånd kommit överens om att det bästa för bolaget är en ny vd. Jag tror på Jan-Erik Höjvalls förmåga att få Amasten att växa ytterligare och nå de uppsatta tillväxtmålen, säger David Dahlgren.

- Jag ser fram mot att få tillträda som vd i Amasten och tror starkt på bolaget. Jag vill se en tillväxt i bolaget som i mina tidigare bolag och påbörja nyproduktion av bostäder och samhällsfastigheter. Amasten ska bli en viktig aktör när det gäller bostadsförsörjning och en stabil, kreativ och långsiktig partner med alla kommuner som vi samarbetar med, säger Jan-Erik Höjvall, tillträdande vd i Amasten Fastighets AB.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons