Börs

Ny vd och koncernchef för Kährs Group

Johan Magnusson har utnämnts till vd och koncernchef för Kährs Group. 

Publicerad 2019-08-22

Johan Magnusson efterträder Christer Persson i rollen som vd och koncernchef för Kährs Group, enligt ett pressmeddelande.

Han börjar sitt uppdrag senast 1 september 2019.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Johan Magnusson till Kährs och ser fram emot fortsatt tillväxt och utveckling för företaget tillsammans med honom. Med starka meriter från att leda och utveckla företag i vår sektor så har han förutsättningarna som krävs för att åstadkomma exceptionella resultat utifrån strategisk tydlighet, ökad kommersialisering och fokus på kunderna med bibehållen disciplin i genomförandet, säger Anders Wassberg, styrelseordförande för Kährs.

Johan Magnusson, som idag är Managing Director på Owens Corning & Senior Vice President för Paroc Technical Insulation har tidigare haft seniora roller på Assa Abloy, Rukki, Swedoor och Hilding Anders.

– Jag är mycket glad att börja som vd och koncernchef och bidra med min erfarenhet för att stärka bolaget ytterligare. Företaget är väl positionerat för att ta tillvara på nya möjligheter och jag har tillförsikt i att vi har ett team och de förutsättningar som krävs för att ta större andelar på våra europeiska huvudmarknader och vidare. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet ta Kährs utveckling till nästa steg, säger Johan Magnusson, ny vd och koncernchef för Kährs Group.

– Med en framgångsrik operativ förbättring av Kährs de senaste åren, lämnar jag över en solid plattform som är redo för fortsatt tillväxt till Johan. Efter att ha styrt företaget de senaste sju åren, är jag nu redo att ta mig an nya entreprenöriella utmaningar, säger avgående vd och koncernchef Christer Persson.

Platsannonser