Annons

Annons

Ny vd och koncernchef i Securitas

Det är Magnus Ahlqvist som blir ny vd och koncernchef. Han efterträder Alf Göransson som lett Securitas under elva år.

Magnus Ahlqvist är sedan den 1 september 2015 divisionschef för Securitas Security Services Europe och medlem av Securitas koncernledning. 

Magnus Ahlqvist kom till Securitas från Motorola Mobility, ett Google-företag innan det förvärvades av Lenovo. Han var då Corporate Vice President för EMEA och Indien inom Motorola. Tidigare arbetade han tolv år för Sony Ericsson och Sony Mobile Communications bland annat som President för Sony Mobile Communications i Kina, General Manager i Spanien och Portugal och Telefónica samt General Manager Kanada. 

- Securitas är ett fantastiskt företag med mycket kompetenta och engagerade människor. Det är det ledande säkerhetsföretaget i världen. Vi har en framgångsrik strategi och vi leder omvandlingen av säkerhetsbranschen, från traditionell bevakning till ett betydligt bredare spektrum av kvalificerade säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet. Jag känner mig hedrad och mycket laddad inför att få arbeta med företagets medarbetare världen över under nästa spännande fas, när vi kommer att ha ett ännu större fokus på ny digital teknik inom säkerhet. Att leverera bästa service till våra kunder är högsta prioritet i detta arbete, säger Magnus Ahlqvist i ett pressmeddelande. 

Alf Göransson fortsätter att vara vd och koncernchef för Securitas fram till mars 2018 och kommer därefter under två år att vara rådgivare till Securitas tillträdande koncernchef. I denna roll kommer Alf Göransson att bland annat bistå i vissa kundrelationer. förvärvsrelaterade frågor och specifika branschfrågor. Alf Göransson lämnar Securitas styrelse samtidigt som han avgår som vd och koncernchef i Securitas.

– I mars nästa år har jag varit börsbolags-vd i 18 år och koncernchef i Securitas i elva år, så det känns som att det är tid att göra något annat i karriären och i livet. Det har varit ett fantastiskt privilegium att under elva år få leda detta fina bolag, som idag leder utvecklingen av säkerhetsbranschen tack vare den starka kulturen och alla engagerade medarbetare, säger Alf Göransson i pressmeddelandet.

I en kommentar i pressmeddelandet säger Securitas styrelseordförande Marie Ehrling:

– Alf Göransson har mycket framgångsrikt utvecklat Securitas under sina drygt tio år som koncernchef. Bolaget är idag ledande i säkerhetsbranschen och kan erbjuda våra kunder kompletta säkerhetslösningar baserade på både avancerad säkerhetsteknik och mer traditionella lösningar. Omvandlingen av branschen sker snabbt och nästa steg blir att ta tillvara de möjligheter som ny digital teknik ger. Denna omvandling måste ske snabbt och kraftfullt för att upprätthålla vår position. Det är mycket glädjande att Securitas Europachef Magnus Ahlqvist accepterat att överta rollen som koncernchef från mars 2018. Magnus har under sina två år i bolaget visat att han är en stark ledare med stor förståelse för branschens utmaningar och att han har en genuin känsla för att hitta de bästa lösningarna för Securitas kunder. Med Magnus som ny koncernchef säkerställer vi kontinuiteten i bolaget och ett fortsatt kraftfullt genomförande av Securitas strategi. 

Annons

Annons

Magnus Ahlqvis börjar sin nya tjänst i mars 2018. 

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons