Fonder

Ny vd för fonddistributören Mfex

Torben Brandt Munch har utsetts till ny vd för fonddistributören Mfex och han tillträder från och med den 1 januari 2020.

Uppdaterad 2019-12-09
Publicerad 2019-12-09

Styrelsen för fonddistributören Mfex har utnämnt Torben Brandt Munch till ny vd för Mfex från och med 1 januari 2020.

Torben Brandt Munch efterträder Oliver Lagerström och Olivier Huby, båda grundare, som kommer att fortsätta i företaget som aktieägare och styrelseledamöter för att bidra till tillväxten genom att fokusera på nya produkterbjudanden och stärka strategiska kund- och partnerrelationer.

Oliver Lagerström och Olivier Huby kommenterar:

– Vi tror att tiden för ett ledarskifte är rätt. Under de senaste två åren har Mfex vuxit från 70 till 260 miljarder euro i tillgångar genom flera förvärv, partnerskap och organisk tillväxt. Mfex är nu en av de största distributionsplattformarna för fonder med över 1 200 kunder – distributörer och fondbolag i 50 länder på fem kontinenter.

Torben Brandt Munchs senaste vd-uppdrag var hos Itiviti Group och har dessförinnan även varit vd för Orc Group. Han har även har haft flera styrelseuppdrag. Bland annat som ordförande i Nordic Capitals portföljbolag Vizrt.

Adrian von Hammerstein, styrelsens ordförande kommenterar:

– Mfex har nått en mycket stark position på de europeiska och asiatiska marknaderna. Det är en anmärkningsvärd prestation, för vilken Mfex beundras i branschen. Det är med stor glädje styrelsen välkomnar Torben som ny vd att leda företaget under nästa tillväxtfas.

Platsannonser