Ny vd för Aktieinvest

Therese Lundstedt blir ny vd för Aktieinvest.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-02-19

Aktiespararnas nätmäklare Aktieinvest får ny vd. Therese Lundstedt tar nu rollen som vd i Aktieinvest.

Aktiespararna meddelar i dag att man ska ta ett krafttag för att lyfta fram Aktieinvest och fondbolaget Aktieinvest Fonder. I och med detta får Aktieinvest en ny vd.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Therese Lundstedt som ny vd. Therese har bakgrund inom branschen och Aktiespararna. Hon har också erfarenhet från digital utveckling som är avgörande för Aktieinvests affärsverksamhet, säger Carl Rosén, vd för Aktiespararna.

Therese Lundstedt har en bakgrund inom koncerne som vd för Unga Aktiesparare under 2007-2010 och har därefter arbetat bland annat som affärsansvarig samt ansvarig för digital försäljning på SEB och Redeye.

Therese Lundstedt tillträder som ny vd idag, den 19 februari, och efterträder då Andreas Serrander.

– Aktieinvest har bra och unika tjänster och en väl fungerande verksamhet, mitt uppdrag blir att se till att vi också syns och blir en aktör att räkna med. Jag brinner för sparandefrågor, börs och digital utveckling och kan därför inte tänka mig ett mer intressant uppdrag än detta, säger Therese Lundstedt.

Andreas Serrander blir ansvarig för fonden Aktiespararna Topp Sverige och fondbolaget Aktieinvest Fonder som arbetande styrelseordförande från och med vårens bolagsstämma.

Carl Johan Högbom blir ny styrelseordförande i Aktieinvest. Han har tidigare varit vd och börschef för Stockholmsbörsen samt grundat Alternativa Aktiemarknaden. Idag är han vice ordförande för Aktiespararna och Aktieinvest.

Platsannonser