Fredrik Grevelius Foto: Svevik Industri
Fredrik Grevelius Foto: Svevik Industri
Finans

Ny styrelse i Grevelius mediabank

QBank, där Fredrik Grevelius är storägare, föreslår en ny ordförande samt två nya styrelsemedlemmar.

Uppdaterad 2017-04-07
Publicerad 2017-04-07

QBank, som är listat på Aktietorget och som säljer molnbaserade tjänster inom så kallad digital asset management, föreslår att Mats Persson ska ta över Sverker Littorins roll som ordförande i styrelsen. Därutöver föreslås nyval av Per Ekstrand och Jonas Bergh.

Förslagen kommer från ägarna Fredrik Grevelius, tidigare bland annat vd för Öresund, och Tre Liljor Sverige som ägs av Carl Petruson, vd på QBank. Fredrik Grevelius som är största ägare äger 14,9 procent av aktierna i bolaget, Humle Kapitalförvaltning äger 12,1 procent och Tre Liljor Sverige äger 9,2 procent, enligt siffror från bankens sajt.

Jonas Bergh som föreslås som ny ledamot är styrelseordförande i Avega Qurio och har grundat flera bolag inom IT och varit vd i Avega Group samt styrelseordförande i gruppens 20-tal dotterbolag.

Per Ekstrand som föreslås som ny ledamot har en bakgrund som strategi- och managementkonsult från ett mindre internationellt konsultföretag där han även var delägare under perioden 2008-2015. Numera kombinerar Per investeringar i framförallt mindre noterade tillväxtbolag med konsultverksamhet i egen regi. Per Ekstrand är även styrelseordförande i Ekstrand Corporate Advisors. Han har tidigare varit styrelseledamot i Human Care och Mobile Payment Solutions.

Platsannonser