Annons

Annons

Ny styrelse i Eastnine

Johan Ljungberg och Peter Wågström blir nya ledamöter och Liselotte Hjorth blir ny styrelseordförande i Eastnines styrelse.

Valberedningen i Eastnine har beslutat att föreslå Johan Ljungberg och Peter Wågström som nya styrelseledamöter samt att sittande ledamot Liselotte Hjorth ska föreslås som ny styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande. 

Förslaget innebär att styrelsen kommer att utgöras av fem ledamöter, bestående av Johan Ljungberg, Peter Wågström, Peter Elam Håkansson, Liselotte Hjorth och Nadya Wells. Göran Bronner och ordförande Lars O Grönstedt har avböjt omval.

- När Eastnine nu påbörjat implementeringen av sin fastighetsstrategi i Baltikum, är vi mycket glada att Johan Ljungberg och Peter Wågström har accepterat att nomineras, då båda har gedigen erfarenhet från fastighetssektorn, av olika perspektiv, säger Magnus Lekander, ordförande i valberedningen. 

Annons

Annons

- Vad gäller ordföranderollen, är Liselotte Hjorth inte bara den längst sittande oberoende styrelseledamoten, hon har också en omfattande fastighetsbakgrund, en lång erfarenhet från finansmarknaden och ett hängivet engagemang i bolaget, vilket gör henne till rätt kandidat att leda styrelsearbetet i den fortsatta implementeringen av den nya strategin.  Under Lars O Grönstedts ordförandeskap har bolaget genomgått en förvandling från att ha varit ett externt förvaltat bolag till ett självständigt fastighetsbolag med konkurrenskraftig kostnadsbas, positivt kassaflöde och tydlig utdelnings- och återköpspolicy. Bolaget går nu in i en ny fas, med fokus på implementering av strategin att investera i baltiska fastigheter. Det är därför logiskt att Lars O Grönstedt nu väljer att avgå, säger Magnus Lekander.

Johan Ljungberg har en mångårig bakgrund inom fastigheter, riskkapital och tech start-ups. Han är numera vd och styrelseledamot i Tagehus Holding och arbetande styrelseordförande i Atrium Ljungberg, där han varit ledamot sedan 2009. Han är även ordförande i bostadsutvecklaren Credentia AB.

Peter Wågström har erfarenhet som vd och koncernchef på NCC, och tidigare affärsområdeschef för NCC Property Development och NCC Housing. Peter har haft flera positioner inom Drott (nu Fabege) som fastighetschef och dotterbolags-vd, och roller bland annat inom uthyrning, fastighetsvärdering och förvaltning på Skanska. 

Årsstämman äger rum i Stockholm den 24 april 2018. 

Eastnines valberedning består av: Magnus Lekander (Ordförande) som representant for East Capital; David Bliss som representant för Lazard Asset Management; Mathias Svensson som representant för Keel Capital; och Lars O Grönstedt, ordförande i Eastnine.  

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons