Finans Nyhet

Ny rekonstruktör för Saab

Publicerad

Först kom Lofalk, sen Andersson. Nu föreslås Söderqvist.

Advokat Lars Söderqvist vid Hökerberg & Söderqvist Advokatbyrå är Saabs förslag till en ny rekonstruktör och han har förklarat sig villig att åta sig uppdraget.

– Jag har fått information och dessutom fått möjlighet att få konfirmation från inblandade parter om förutsättningarna för denna. De bekräftelserna har varit av den karaktären att jag har bedömt att det finns förutsättningar för att det här kommer att lyckas, säger Lars Söderqvist till Dagens Industri.

Lars Söderqvist var bland annat konkursförvaltare i Independent-koncernen.

Annons

Tidigare i dag skrev Realtid.se att Lars-Henrik Andersson vid advokatfirman Lindahl föreslogs bli ny rekonstruktör och senare att han tackade för sig innan han påbörjat uppdraget.

I ett mejl från advokatfirman berättar man att Andersson inte längre står till förfogande som rekonstruktör: ”Fokus idag har legat på att säkerställa att processen kan fortsätta på bästa möjliga sätt. I de handlingar som nu skickats in till Vänersborgs tingsrätt angående ny rekonstruktör uttrycker Lars-Henrik att hans beslut inte grundar sig på någon förändrad bedömning av förutsättningarna för en framgångsrik rekonstruktion.”

Annons