Karriär

Ny räntechef på Swedbank Robur

Swedbank rekryterar från Öhman Fonder. Ulrika Lindén blir ny räntechef på Swedbank Robur.

Publicerad 2018-12-07

Swedbank rekryterar Ulrika Lindén som ny räntechef på Swedbank Robur. Hon kommer närmast från en roll som Head of Credit och Senior Fund Manager på Öhman Fonder.

– Det ska bli så roligt att få bli en del av Swedbank Robur, och vara med på den fortsatta resan till att bli den starkaste och mest hållbara aktören inom branschen. Allt fler kunder efterfrågar idag ett starkt fokus på hållbarhet och ESG-frågor även inom olika sparprodukter, något jag både känner ett starkt engagemang för och har arbetat aktivt med tidigare. Jag ser fram emot att tillsammans med mitt nya team bidra till att Swedbank Robur når sina mål och ytterligare förstärker sitt kunderbjudande, säger Ulrika Lindén, tillträdande räntechef, Swedbank Robur.

Swedbank skriver att hon "har en gedigen erfarenhet av ränte- och kreditmarknaderna, förvaltning av fond- och obligationsportföljer samt har arbetat med att integrera ESG-frågor i både affärsprocesser och kunderbjudande".

– Jag är väldigt glad över att Ulrika Lindén börjar som räntechef hos oss. Hon har stor kunskap om ränte- och kreditmarknaderna, ett personligt engagemang för hållbarhetsfrågor som rimmar väl med Swedbank Roburs värderingar och stor erfarenhet av att integrera ESG-frågor i både investeringsprocesser och produktutveckling. Med Ulrika på plats får vi ytterligare kraft framåt i vår vision och målsättning att bli världsledare i hållbart värdeskapande, säger Erik Andersson, Chief Investment Officer, Swedbank Robur.

Ulrika börjar som räntechef den 1 februari 2019, och kommer att rapportera till Erik Andersson, Chief Investment Officer.

Platsannonser