Fonder

Ny partner på East Capital

Tim Umberger, vice ansvarig för Östeuropaverksamheten och baserad i Moskva är nu Partner i East Capital. Samtidigt lanserar East Capital ett nytt delägarskapsprogram där fler anställda kan bli delägare i koncernen. 

Uppdaterad 2018-11-12
Publicerad 2018-11-12

East Capital meddelar i dag, måndag, att Tim Umberger nu är Partner i bolaget, vid sidan av Albin Rosengren (Dubai), Jacob Grapengiesser (Moskva), Karine Hirn (Hongkong) och Peter Elam Håkansson (Stockholm). 

Tim Umberger är vice ansvarig för Östeuropaverksamheten, baserad i Moskva. Han är portföljrådgivare för East Capitals Balkan- och Östeuropaportföljer och arbetar i investeringsteamen för fonderna Global Frontier Markets och Sustainable Emerging Markets. Tim Umberger, som är slovensk medborgare, har arbetat för East Capital i mer än tio år och började sin karriär som analytiker med fokus på Balkan. 2010 befordrades han till senior analytiker och därefter till portföljrådgivare 2012, och vice ansvarig för Östeuropaverksamheten 2015. 

- Tims insatser har varit oerhört betydelsefulla för utvecklingen av East Capitals verksamhet och sedan han började 2008 har han uppnått enastående resultat. Tim är baserad i Moskva sedan 2010 och är ett utmärkt exempel på hur vi genomför vår investeringsfilosofi i praktiken − genom lokal närvaro på tillväxt- och frontiermarknader och ett aktivt engagemang i portföljbolagen. Detta ger oss en gedigen investeringsprocess där vi direkt kan integrera ESG-aspekterna i våra samtal med, och analys av, företagen, säger Peter Elam Håkansson, ordförande och investeringsansvarig på East Capital. 

East Capital lanserar även ett nytt, bredare delägarskapsprogram som gör det möjligt för fler anställda att bli delägare i koncernen. 

Platsannonser