FinansNyhet

Ny ordförande vald till Scandic Hotels

Per G. Braathen är ägare till investmentbolaget Braganza som bland annat kontrollerar Braathens Aviation där till exempel Malmö Aviation ingår. Foto: Braathens Aviation AB
Publicerad

Den norska miljardären Per G. Braathen väljs till ny styrelseordförande i Scandic Hotels och samtidigt väljs Frank Fiskers till ny styrelseledamot.

Realtid.se

För en vecka sedan, den 20 februari, tillkännagavs att Scandics nuvarande styrelseordförande, Vagn Sørensen, har meddelat Scandics valberedning att han inte står till förfogande som styrelseordförande eller ledamot från och med årsstämman 2018. Anledningen till detta är tidsbrist på grund av ett flertal internationella uppdrag.   

Nu meddelar Scandic Hotels att Per G. Braathen, som valdes in i Scandics styrelse 2007 och är för närvarande vice styrelseordförande och medlem i styrelsens ersättningsutskott, har valts till styrelseordförande. 

– Per har gedigen kunskap om Scandic och har varit betydelsefull för Scandics utveckling under sin tid i styrelsen. Detta tillsammans med hans stora erfarenhet från resebranschen, bland annat som styrelseordförande i Braganza AB och flygbolaget BRA (Braathens Regional Airlines), gör att han är väl lämpad som ny styrelseordförande i Scandic, säger Joel Lindeman, valberedningens ordförande. 

Annons

Frank Fiskers väljs samtidigt in som styrelseledamot i Scandic Hotels. Han var vd & koncernchef för Scandic 2007 – 2010 och från 2013 till juli 2017 samt styrelseledamot 2010 – 2012. Han har erfarenhet från Hilton Hotels, Rezidor och First Hotels. 

– Franks mångåriga erfarenhet och stora kunskap om Scandic och hotellbranschen kommer att vara värdefull i styrelsearbetet. Vi är väldigt glada att Frank åter vill bli en del av Scandic, avslutar Joel Lindeman, valberedningens ordförande.

Annons